El nou vídeo de la Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge (UTAE) de l’Hospital Sant Joan de Déu tracta sobre els beneficis de realitzar exercici físic alhora de desenvolupar les habilitats cognitives.

La majoria dels infants d’avui dia realitzen exercici físic gairebé de forma diària, per una part des de l’escola com a través de les activitats extraescolars. Practicar un esport no només és favorable per tenir una bona condició física sinó que també està relacionat amb la millora de les funcions cognitives tal com indica el vídeo.

Es tracta d’un complement molt satisfactori a nivell personal perquè ajuda a millorar l’autoestima, ja que trobar l’activitat en la que es té més habilitat fa tenir més motivació en la realització de totes les altres. L’objectiu de practicar un esport és sobretot gaudir-ne, plantejant nous reptes per sentir la capacitat de superació.

El nostre cervell està plenament actiu perquè ha de seguir un normes, tenir concentració, disciplina i constància, com una coordinació i agilitat motora.  Un altre punt és la millora en la socialització, permet relacionar-se amb d’altres nens i nenes, on caldrà observar, escoltar i treballar en equip però sobretot per compartint una estona de joc.

Més informació: Materials didàctics