Des del Centre Infeda, avui us volem proposar reflexionar sobre l’activitat a la cuina. Es tracta d’una activitat que fem diàriament i que podem aprofitar per fer en família, ja que té molts beneficis pels nens.

El concepte de cuinar ha anat evolucionat en els últims anys, abans era simplement un hàbit diari, una necessitat, en canvi ara és una activitat que ocupa temps de lleure. Podríem dir que cuinar està de moda, per tant disposem d’una gran oferta de cursos, aplicacions, programes de televisió etc. que ens aproximen a aquest món.

Podem aprofitar aquesta passió per la cuina per compartir més moments en família. Cuinar no és simplement l’elaboració del plat, sinó que comença en buscar la recepta, anar a comprar els ingredients, preparar tots els utensilis necessaris, planificar tots els passos a seguir en l’ordre adequat, cuinar i finalment degustar la creació. És una bona ocasió per fer partícips als nens, implicar-los en tot els procés de manera que puguin decidir i tenir criteri.

Cuinar amb família no implica fer elaboracions complexes, que aprenguin tècniques culinàries, ni que tallin amb una gran precisió, sinó que pensin quins aliments contenen els seus plats preferits, on els podem comprar,  explorar i descobrir gustos i textures noves, com conèixer el nom dels plats, de les verdures, llegums, diferents tipus de carn, peixos… Molts nens no són conscients del que mengen i per tant tampoc ho valoren. Cuinar junts pot ser un moment agradable per compartir en família més enllà de la rutina de fer deures o altres obligacions. És un espai per conversar i de gran satisfacció.

Què ens pot aportar Cuinar Junts, quins beneficis familiars i psicològics tindrà pel nen?

– Potenciar la capacitat d’organització i planificació

– Provar sabors nous, sí són els nens qui cuinen segurament que voldran provar les seves elaboracions

– Generar reptes, nous coneixements

– Valorar més el menjar, al conèixer tot el procés, temps i esforç que requereix

– Conceptes matemàtics com, fer mesures, calcular els ingredients per una altre nombre de persones…

– Compartir un moment en família