Aquest curtmetratge d’animació “ The Present”, el regal, va ser creat per un jove director alemany, Jacob Frey. Ha rebut un gran reconeixement en festivals de cine com pels internautes que l’han visualitzat.

La història comença amb un adolescent jugant amb un videojoc. Tot i les interferències de la mare entrant al pis, posant una caixa sobre la taula i deixant entrar llum, el noi continua en el seu món. En el moment que se li diu que la caixa és per ell li genera curiositat i l’obre. Al primer instant sembla que el regal li ha sorprès positivament però al segon canvia la seva expressió i la reacció és de rebuig. Perquè li ha generat aquest sentiment?

La resposta a la pregunta és l’essència de la història. El noi ha necessitat el regal per obrir els ulls i adonar-se’n que ha de canviar d’actitud. El curt vol transmetre sobretot lluita i vitalitat per fer front a les dificultats.

És al final quan podem entendre el perquè de la reacció desproporcionada del noi com el motiu real de la mare alhora d’escollir el regal. Us animem a veure aquest curtmetratge, que segurament despertarà moltes emocions i reflexions.