Amb el començament de curs ens trobem de nou amb l’inici dels treballs a casa, l’estudi i preparació d’examens, les activitats… Sovint els nens es queixen que fer els deures els resulta avorrit, trobar el moment de començar no arriba mai i s’acaba convertint en una lluita.
Pot ajudar a fer-ho més fàcil mirar que disposin d’un espai fix per fer la feina sense que els pugui distreure la televisió, els germans, la família, etc. Aquest espai a de tenir els elements necessaris per l’estudi, però sense masses distractors. Una llum correcta facilita que no es cansi la vista ni hi hagi reflexos.
Quan comencin a treballar fer-lis pensar que creuen que necessitaran (llapis, fulls, llibretes… ) i que s’ho preparin. D’aquesta manera es busca no perdre temps fent viatges a buscar-ho o distreure’s per agafar-ho.
Realitzar un horari realista i que s’ajusti a les seves activitats. Amb això es pretén no deixar-ho tot pel final.
Per facilitar l’atenció es pot proposar un repte en un espai determinat de temps. Pot ser fer una sèrie d’activitats en 20 minuts.
També cal promoure l’automotivació: que creguin en ells mateixos i en les seves capacitats, fer-lis veure les avantatges de treure bones notes (aconseguir en un futur una millor feina, que passi un estiu millor, fer content als pares…).
Sempre promoure l’autonomia i l’esforç, però en cas que hi hagin moltes dificultats en una o varies àrees  es pot recórrer a una ajuda externa.