Quan es desitja la famosa felicitat sembla que es demani viure en un estat l’alegria permanent, haver assolit les metes proposades i tenir una bona qualitat de vida. Els que siguin tant exigents els hi costarà aproximar-se a la felicitat perquè hauran generat un estat ideal. Tampoc és adequat creure que la felicitat és simplement passar moments agradables com d’un passeig o veure una pel·lícula.

La felicitat també és anomenada benestar subjectiu, sí poguéssim comparar el grau de benestar subjectiu de dues persones que aparentment tenen una vida similar pel que fa a nivell familiar, laboral, relacions socials i temps de lleure segurament que seria ben diferent perquè interfereixen moltes variables com els trets de la personalitat. Es considera que hi ha persones que tenen tendència a sentir més emocions positives com alegria, entusiasme, optimisme, orgull… i per tant sentir major benestar.

Un altre aspecte que interfereix és el grau de satisfacció personal, que representa la distancia entre les aspiracions que teníem i el que hem aconseguit, si la diferència en prou gran la sensació pot ser de fracàs, però sí en canvi són similars el sentiment generat és de realització personal i orgull. Tot i així, cal acceptar que sempre hi haurà algun aspecte de la vida que ens agradaria canviar o millorar però no ha d’impedir gaudir dels reptes aconseguits.

Per últim, un altre criteri a tenir en compte és el anomenat a l’inici, relacionat amb acumular el màxim d’experiències agradables de les quals ens generen emocions positives.

Per tant la persona que pot estar més pròxima al estat de felicitat seria aquella que té un tarannà que li permet extreure la part positiva de les situacions viscudes tant a nivell emocional com racional. Poder fer una valoració sentint que és té una bona qualitat de vida, com poder incorporar en la seva rutina diària moments de plaer, siguin els bàsics com gaudir del dinar, assaborir els aliments, com sentir caure l’aigua de la dutxa o buscar una estona per practicar un esport com anar a prendre un cafè amb un bon amic. Llavors la felicitat, és un mite o podria ser una realitat?