Molts cops ens trobem en situacions on hem d’explicar als nostres fills i filles la importància que té acceptar la diferència. Aquest treball no només comporta el saber donar explicacions i motius convincents per a que entenguin un concepte tan ampli, si no que a més, pot esdevindre una tasca frustrant. Tolerar no és un treball senzill ja que a vegades significa cedir, escoltar i acceptar que existeixen altres realitats molt diferents a les nostres. El treball de la tolerància és una tasca de llarg recorregut que comença des de ben petits fins a l’etapa adulta.

 

Per això, i per tal de fer la tasca més senzilla està bé recórrer a exemples clarificadors que funcionin com a suport a allò que es vol explicar. Fa uns anys, la Productora d’Animació Pixar (famosa per les seves pel·lícules com l’última Inside Out) va realitzar un curt d’animació el qual explicava de manera molt entenedora el concepte de la tolerància a la diferència

A partir d’ell potser ens resulta millor entendre i explicar que tothom té un lloc encara que a vegades es rebutgi per diferent.