Avui es celebra el dia del Pare. Aprofitant l’avinentesa voldria fer una reflexió vers la importància d’aquesta figura en les nostres vides.

Els canvis que s’han produït en la nostra societat,  han fet que en lestructura familiar hi hagi un increment dels divorcis, separacions i mares solteres.

Voldria que les dades que a continuació us exposaré, produïssin en tots nosaltres una reflexió.

Segons l’organització americana National Fatherhood Initiative, s’ha observat una relació força estreta entre el fracàs social i l’absència del pare durant el creixement. Segons aquesta organització, en criances amb absència del pare, s’incrementa el risc en tres vegades més probable de fracàs social o fins i tot d’assolir un lloc de treball menys qualificat que porti a una situació econòmica més precària. Així mateix els fills de pares absent tenen cinc vegades més risc de suïcidi per problemes de tolerància a la frustració o de dificultats econòmiques. S’incrementa en deu vegades més el risc de conductes delictives per consum de substàncies addictives. Augmenta en catorze cops més les probabilitats de tenir conductes sexuals inadequades (que poden desencadenar des d’actes de violacions sofertes o produïdes, a embarassos no desitjats en l’adolescència). I per finalitzar aquests “fills” que creixen amb l’absència del pare són vint vegades més propensos a patir depressions i desordres de conducta al llarg de la seva vida.