El divorci és sempre una experiència difícil, tant si som nosaltres els que l’iniciem o és la nostra parella la que ho fa, ja que suposa assumir i reconèixer públicament el fracàs de la nostra relació i implica posar punt i final a un projecte de vida en comú.

Però malgrat esdevenir una experiència difícil només de la nostra actitud depèn que sigui una experiència traumàtica o no.

Assumir el fracàs d’una relació no és fàcil i tendim a culpabilitzar a l’altre  de tot com una manera de protegir-nos de les emocions negatives que la ruptura ens fa sentir, però acceptar la nostra part de responsabilitat ens ajudarà a saber quines conductes hem de canviar, què és el que podem millorar i fer servir aquesta experiència com un moment per al creixement personal.

En tot procés de separació hem de tenir clars els motius pels quals ens separem, tot allò que vam negociar amb la nostra parella i el que vam haver d’aguantar que no ens agradava i fer una valoració de si, realment, la nostra relació era tan bona com creiem. De tot aquest procés de reflexió podem ressorgir descobrint-nos com a persones i sabent molt millor què és el que volem i el que no d’una parella. I és que hem de tenir en compte que el fet de sortir d’una relació que ens fa infeliços perquè no trobem la complicitat, la companyonia o l’estimació que necessitem ens obre les portes a noves relacions més enriquidores i més plenes per a nosaltres.

 

CONSELLS  PER A AFRONTAR EL DIVORCI

  • Examinar els moments més rellevants viscuts amb la nostra parella, què és el què vau fer i el què vau deixar de fer, les insatisfaccions i les alegries.
  • Tingues present el que no estàs disposat o disposada a tornar a negociar, a cedir i aguantar perquè això va implicar perdre’t com a persona i no vols tornar a fer-ho.
  • Acceptar que la relació no era tan bona, que tots dos vau cometre errades, per molt que en un primer moment no fóssiu conscients d’elles.