El passat dissabte dia 15 vam dur a terme, com ja sabeu, una sessió de psicoteràpia amb els gossos del CTAC. A la sessió van participar 4 nens que van interactuar amb dues gosses, l’Alba i la Trufa.

Durant la sessió els nens havien d’aprendre a escoltar als companys, a esperar el seu torn i a empatitzar amb els animals.

Va ser una experiència molt enriquidora pels nens ja que es tractava d’un ambient terapèutic diferent, on el contacte directe amb els animals va permetre assolir els objectius que ens havíem plantejat amb ells des d’una vessant més empàtica i atractiva per a ells.

L’actitud de les gosses va afavorir tot el treball, ja que eren molt tranquil·les, pacients i receptives als nens.

  • Aquest va ser el resum que va fer una de les nenes després d’estar a la sessió:

Els gossos que han vingut es deien Trufa i Alba, les dos eren femelles i el seu cuidador es deia Àngel. Ha sigut una activitat molt divertida ja que tota l’estona hem treballat amb gossos. Primer ens han ensenyat que als gossos no se’ls ha d’atabalar, i per no fer-ho, se’ls hi ha de parlar amb un to tranquil, relaxat i sobretot baixet. També ens han deixat anar a presentar-nos amb ells, i ho hem fet apropant-nos i acariciant-los suaument. Tot seguit ens han posat un cinturó que anava lligat al peto que portaven al seu llom i el que havíem de fer era passejar-los indicant-los el que havien de fer, també, els hi hem escoltat el cor, a la Trufa que era petita i marró li bategava de pressa i a l’Alba, que era el gos d’scotex en color blanc més a poc a poc.

En resum, m’ha agradat molt i crec que si torno a tenir un gos sabré aplicar aquests consells.

  • Un altre dels nens que va assistir a la sessió ens ha regalat aquest dibuix:

Teràpia amb gossos

 Va ser una sessió molt gratificant per tots que esperem que tornem a repetir. Aquí teniu unes quantes fotos, esperem que les gaudiu!

Teràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossosTeràpia amb gossos