Dir això és com dir que sempre som iguals, que els nostres interessos al llarg de la vida són els mateixos, les nostres aficions no varien i  les persones som estàtiques i sense capacitat de canvi.

Crec que dit això, és obvi que l’ amor també pot canviar. Ara bé, què és el que fa que una parella tingui èxit al llarg del temps? Vet aquí que si ho sabés, totes aquelles  relacions que passen per un mal moment vindrien a que els donés la fórmula magistral. Hi ha molt factors  que determinen  les relacions de llarga durada, un d’ells és la capacitat de renúncia per totes dues bandes a favor de la parella, uns altres serien el respecte, la tolerància, el saber cedir, apreciar l’esforç de l’altre quan intenta millorar encara que no ho aconsegueixi, el mantenir uns espais propis per a cada membre de la parella, els fills, la feina, els projectes en comú,…..

Com podeu veure l’èxit en la relació de parella depèn d’un compendi de circumstàncies i factors amb els quan s’ han de anar fent malabarismes durant molt de temps, amb els que ens hem d’ anar adaptant i evolucionant i francament no sempre estem a l’alçada o la nostra parella ho està.

Això vol dir que, si reflexionem, més val no intentar tenir parella? No, aquesta no seria la resposta. Tot aquest procés, no té perquè ser en absolut negatiu. Ens pot aportar grans beneficis personal i de parella sigui quin sigui el resultat final.

Gaudir de cada moment, de nosaltres mateixos i de l’altre crec que és el més important.

No existeix el futur sinó el present i el futur el construïm cada dia.