Davant dels problemes de parella podem dir que existeixen símptomes que poden aparèixer de manera individual com ara la irritabilitat, la ansietat o la depressió i altres que afectaran a la parella en diferents àmbits ja sigui en la seva relació com a pares o com a parella.

El que sí hem de saber i acceptar és que les relacions humanes són complexes i que necessitem ser conscients que hem de tenir  una gran capacitat d’adaptació a diferents circumstàncies o moments. Però,  també hem d’aprendre a no caure en una relació plena de malestar, pel sol fet d’estar en parella.

Hem de saber que qualsevol persona que aconsegueix  ser feliç, no fa dependre  aquesta felicitat  d’una relació de parella, d’una amistat o d’un hobbie. No serà una persona depenent de res. Tindrà capacitat d’ adaptació i de ser feliç tot i no tenir una parella. Aquest és un punt crucial.

Ara bé si viu en parella haurà d’aprendre a pactar en tots els àmbits. Haurà de pensar que com a pares són un equip a l’hora d’educar als seus fills i com a tal hauran d’actuar. Aquest tema queda molt ben reflectit en les imatges que vam mostrar-vos.  Així mateix, com a parella encara que les obligacions familiar, la feina i les qüestions individuals tinguin el seu lloc i el seu temps, hauran de buscar temps i moments d’intimitat per tal de fer que les relacions íntimes no quedin afectades. Com ja vam veure en les imatges dels dies anterior, les vacances poden ser un bon moment per retrobar-se com a parella.

Les relacions de parella han d’estar basades en el respecte i en la compenetració; la flexibilitat i la tolerància.

Hi ha mots tipus de parelles: les tradicionals, alternatives, tancades, rígides… totes tenen els seus punts forts i els seus punts dèbils. El que sempre s’ha de tenir en compte és que la parella mai pot treure autonomia, autoestima o autorealització a la persona.