Aquest estiu, des del Centre Infeda, hem organitzat activitats relacionades amb jugar i realitzar un aprenentatge des del joc.

Per una banda, seguim apostant pels Room Escape, activitats que ens permeten fer un treball d’equip, de resolució de problemes i d’adaptació a cada situació i búsqueda de solucions el més ràpid possible. Tothom qui ho ha provat, n’ha sortit molt content, des dels més petits, que entren en el personatge i s’ho passen d’allò més bé, fins als adolescents, que sempre els hi costa una mica més moure’s i trobar activitats que els motivin, però que en aquest cas se senten motivats, amb interès i amb el nervi i les ganes de poder superar amb èxit la situació. El fet de poder-ho compartir amb amics o amb l’equip amb el que estas jugant, fa que l’experiència sigui molt més enriquidora, i que a nosaltres, com a centre de psicologia, ens permeti treballar aspectes relacionats amb entendre com ha funcionat l’equip, fer autocrítica, buscar quins aspectes els han beneficiat durant el joc i quins aspectes poden millorar per obtenir millors resultats. A més a més, en aquest taller també dedicarem una estona a que ells inventin enigmes i que imaginin com seria crear un escape room i la dificultat que comporta.

I en segon lloc, us oferim un taller de jocs de taula. Jugarem a dos jocs diferents, el Dixit i el Carcassone. L’objectiu d’aquest taller és que siguin capaços de desenvolupar diferents estratègies que els permeti guanyar el joc, des de dos perspectives molt diferents. El Dixit és molt més interpretatiu, de saber-se posar al lloc de l’altre, saber com descriure situacions i donar pistes adequades per aconseguir punts, i per l’altre, el Carcassone, és un joc més d’estratègia, on cal una bona organització, gestió de recursos i orientació en l’espai.

Us deixem els dos cartells informatius de l’activitat.