Cada vegada es dona més valor al temps de lleure, sobretot tenint en compte el ritme de vida que portem, d’estrès, de rutines fixes… Però no sempre ha estat així, el temps de lleure semblava que fos dirigit a privilegiats, a persones que treballaven menys que la resta, fins hi tot egoistes al voler dedicar temps per un mateix, com també era vist com a temps perdut. Encara avui dia hi ha persones que els hi costa saber que fer amb les seves estones d’esbarjo, els hi preocupa que faran desprès de la jubilació o després d’un temps de vacances ja desitgen tornar a la rutina diària.

Els temps de lleure no és només un moment per desconnectar, descansar, sinó sobretot de gaudir, de fer aquelles activitats que més ens agraden, que se’ns donen bé, que d’alguna manera ens recarreguen les piles per continuar seguint el ritme. Aquest espai és imprescindible que poder-se conèixer, saber els nostres gustos, de quines capacitats disposem,  ajudant a tenir una bona autoestima, ja que es dedica temps en aspectes que cultiven les nostres destreses.

No tothom disposa del mateix temps d’oci, fins hi tot pot variar en relació a l’edat i moment personal que s’estigui vivint. La qüestió és poder trobar aquest moment sense valorar tant la quantitat sinó la qualitat. Té el poder de ser totalment dispar, des d’estar al sofà tranquil·lament veient un sèrie, com fer una ruta amb bicicleta, apuntar-se a un curs de cuina, anar a la platja… totes són activitats que hem escollir nosaltres, en el moment que les volem fer i amb qui les volem compartir, aquest poder si es sap aprofitar bé pot arribar a ser molt satisfactori. I tu, aprofites el teu temps de lleure?